Prajitura cu visine, piersici si ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 22 Iun 2010 | 5641 vizualizari

 

pt ca mi-am luat azi o forma noua, am zis ca trebuie sa o inaugurez :)) asa ca am facut aceasta prajitura cu ce am mai gasit prin frigider, care nu stiam cum va iesii, insa ne-am lins pe degete :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • un pahar faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • o mana de visine ( i-am zis si eu lui doru sa-mi adune o mana de visine din fata blocului si atat mi-a adus, nici mai mult nici mai putin :)))
  • o piersica
  • cateva boamboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, piersici si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  laptele, faina, praful de copt, esentele, mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia intr-o forma termoizolenta tapetat cu faina, punem bomboanele de ciocolata taiate cubulete, dupa care bagam forma la cuptorulpreicalzit cca 5 minute,

Intre timp scoatem smburii de la visine, taiem piersica cubulete si le dam putin prin faina.

Scoatem forma din cuptor, punem visinele si piersica taiata cubulete si mai dam pt inca 10-15 minute la cuptor.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se racoreasca si o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata